Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Vi hjälper dig att tända ljus på kyrkogården på Allhelgona

Dela

Allhelgonahelgen är den tid på året då många människor uppmärksammar och minns dem som avlidit. Svenska kyrkan Västerås erbjuder i år ljuständning åt alla som inte själva har möjlighet att besöka någon kyrkogård. På Hovdestalunds kyrkogård erbjuder vi ljuständning på såväl gravar som i minneslund. På övriga kyrkogårdar i Västerås pastorat tänder vi ljus i minneslunden. Ljuständningen är kostnadsfri och bokas senast den 16 oktober.

Ljuständning på Allhelgona
Ljuständning på Allhelgona

Allhelgonahelgen är den tid på året då många människor uppmärksammar och minns dem som avlidit. Svenska kyrkan Västerås erbjuder i år ljuständning åt alla som inte själva har möjlighet att besöka någon kyrkogård. På Hovdestalunds kyrkogård erbjuder vi ljuständning på såväl gravar som i minneslund. På övriga kyrkogårdar i Västerås pastorat tänder vi ljus i minneslunden.

Ljuständningen är kostnadsfri och bokas senast den 16 oktober via ett webbformulär på https://www.svenskakyrkan.se/vasteras/allhelgona

För att kunna tända ljus på önskad grav eller i önskad minneslund, behöver du ange vissa uppgifter i formuläret på webbsidan. Saknar du nödvändiga uppgifter, ring Svenska kyrkan Västerås växel, 021-81 46 00, så får du hjälp.

Kyrkogårdarna håller öppet som vanligt. För att minska risken för smittspridning, tänk på de rekommendationer och riktlinjer som finns i samhället, till exempel genom att hålla avstånd till andra besökare. På Hovdestalunds kyrkogård kommer det att finnas medarbetare på plats.

För mer information, kontakta:

Johan Sköld, pastoralområdeschef, Västerås pastorat, 021-81 46 14 eller johan.skold@svenskakyrkan.se

Eva Carlin, t f kyrkogårdschef, Västerås pastorat, 021-10 76 18 eller eva.carlin@svenskakyrkan.se

Ulrika Säfström Sunnerfelt, kommunikationschef, Västerås pastorat, 021-10 76 13 eller ulrika.sunnerfelt@svenskakyrkan.se

Nyckelord

Bilder

Ljuständning på Allhelgona
Ljuständning på Allhelgona
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 80 000, cirka 60 procent av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 26 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum